Ventilation

Indeklimaet spiller en afgørende rolle for vores almene velbefindende.

Ventilation

Indeklimaet spiller en afgørende rolle for vores almene velbefindende.

Et dårligt indeklima kan f.eks. vise sig ved utilpashed, irriterede slimhinder, hovedpine og træthed. Det er symptomer, som forringer vores livskvalitet.

Vores indeklima belastes af:

  • Pollen
  • Støv
  • Radon
  • Dampe
  • Kemikalier
  • Kraftig formering af husstøvmider

Luften belastes yderligere af afdunstninger fra møbler, tæpper samt madlavning og tobaksrygning.

​Fugt i boliger kommer fra aktiviteter:

  • Vi afgiver 2 l. væske i døgnet gennem sved og ånde
  • Vi går i bad
  • Vi laver mad
  • Vi vasker tøj
Lad frisk luft fylde din bolig

Et dårligt indeklima kan afhjælpes med et Nilan ventilationssystem med varmegenvinding. Comfort-serien fra Nilan er en energivenlig serie af anlæg, som udskifter den brugte, fugtige luft i boligen med frisk, tempereret og filtreret luft. Dermed fjernes støvpartikler, husstøvmider og lugte – og pollen kan samtidig forhindres i at trænge ind i boligen.

Et konstant luftskifte holder boligen fri for fugt, som kan medføre råd og skimmelsvamp, der i værste fald kan føre til skader på boligen. Udover at Comfort-serien eliminerer risikoen for sådanne skader, så genvinder serien endvidere op til 95% af varmen i den luft, der suges ud af boligen, og dermed kan du skrue ned for din varmeregning.

NILAN COMFORT 300 TOP

Solvarmepumpen kræver naturligvis jordslanger for at kunne fungere, mens solfangerne kan monteres når som helst. Der løber den samme væske – vand frostsikret med propylenglykol – i solfangerne som i jordslangen. Ét væskekredsløb og én styring sikrer let installation, vedligeholdelse og betjening.

Evi Heat varmepumpernes kompressor og kølemiddelkredsløb er integreret i en kompakt lyd- og vibrationsdæmpet kassette nederst i kabinettet, som let kan udskiftes ifm. renovering eller effektskifte. Udskiftningen griber ikke ind i varmeinstallationen, kræver ikke en kølemontør og omkostningen er en brøkdel af, hvad en ny varmepumpe koster. Evi Heat solvarmepumpe findes i to varianter, Combi (med indbygget beholder og op til 12kW) eller Split (op til 16kW). Det er en smagssag om man vælger 1-modul løsningen i form af en Combi med solmodul eller 2-modul løsningen bestående af Split Sun med separat beholder.

Combi fylder mindre pga. sin indbyggede varmtvandsbeholder. Split Sun med separat beholder fylder mere, men akkumulerer cirka dobbelt så meget solvarme i den større varmtvandsbeholder. I tilgift giver den større hedeflade endnu bedre driftsbetingelser for varmepumpen.​

NILAN COMFORT 300

Comfort 300 er et energieffektivt ventilationsaggregat med varmegenvinding for boliger og mindre erhvervsbygninger, med et ventilationsbehov på op til 325 m3/h.

Comfort 300 er beregnet til loftinstallation. Der er serviceadgang fra begge sider, hvilket betyder, at Comfort 300 kan anvendes som højre eller venstre model. Dette giver fleksibilitet og enkel installation.

Comfort 300 er udstyret med et betjeningspanel, der tilbyder en lang række funktioner, f.eks. ugeprogram, justering af ventilatorhastighed og styring af eftervarmeflader.

Energivejledning

​Kunne du tænke dig at spare penge på dit energiforbrug?

​Jens O. Mogensen har gennemgået uddannelsen energivejledning – installationer. Uddannelsen sætter Jens i stand til at identificere og realisere energibesparelser inden for boligområder og i mindre erhvervsejendomme.

(+45) 86 85 18 97
salg@voelvvs.dk